Shutterstock: astarot

Vriendengroep splitst zich op met oud & nieuw om pas samen te komen als iedereen dronken is

Traditioneel gezien viert de 24-jarige Ismaël oud en nieuw altijd met zijn vaste vriendengroep en wat aanhang. Dit jaar kan dat helaas niet doorgaan, omdat ze met z’n twaalven zijn. Daarom heeft de groep besloten dat ze het in groepjes van drie vieren, om dan pas samen te komen als iedereen dronken is. 

“Natuurlijk is het balen dat je niet echt oud en nieuw kunt vieren”, zegt Ismaël. “Juist nu hebben we allemaal echt de behoefte om elkaar weer in de armen te kunnen sluiten en te doen alsof alles normaal is. Maar het kan gewoon nog even niet. Niet als we nuchter zijn.” 

Zelf is Ismaël ingedeeld met Bart, Joan en Frederik, niet per se de grootste feestbeesten van het stel. “Ja dat is beetje jammer”, vervolgt Ismaël. ‘Ik weet nu al dat het feest straks helemaal aan is bij Lieke thuis, terwijl wij een beetje suf een spelletje SET spelen.’”

Gelukkig voor Ismaël wordt na twaalf uur een Zoom-verbinding opgezet zodat iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar kan wensen. “En zodat Lieke ons kan overtuigen om toch gewoon naar haar huis te komen.”

Het is voor Ismaël zaak om tegen die tijd goed beschonken te zijn. “Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik met m’n nuchtere kop bij mensen op bezoek ging omdat het toevallig oud & nieuw is. In de ziekenhuizen wordt momenteel een oorlog uitgevochten. Nuchter besef ik dat volledig. Dronken niet zo.”

Volgend jaar is vast alles weer normaal, denkt Ismaël. “Dan kunnen we elkaar ook weer in niet beschonken toestand bezoeken. Daar kijk ik naar uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *