NOS

‘Als de geallieerden ons niet hadden bevrijd, hadden we vandaag kunnen beginnen met vaccineren’

Het einde van de Duitse bezetting heeft voor veel Nederlanders een wrange nasmaak gekregen. “Als de geallieerden ons niet hadden bevrijd, hadden we vandaag kunnen beginnen met vaccineren.”

“Vrijheid is waardevol, maar je levert er wel veel voor in”, zegt de 24-jarige Maarten uit Amsterdam. Hij krijgt bijval van Floortje (32) uit Sneek. “Zonder de geallieerden hadden we dat hele systeem met GGD’en niet gehad. Dan was vandaag de eerste prik vandaag gezet.”

De Verenigde Staten, Canada en Engeland laten in een gezamenlijk statement weten zich niet verantwoordelijk te voelen. “Niemand had in 1945 de GGD kunnen voorspellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De nazi’s en de medische stand hadden hetzelfde ideaal: de mens op wetenschappelijke manier verder ontwikkelen. Gelukkig is er nu dankzij mondiale samenwerking veel minder weerstand. Vooral ook dankzij de media, de juiste voorlichting geënt op de meest subtiele technieken van een sterk ontwikkelde reclame industrie waar iedereen gelijk is.

Reageer
gravatar

Vraag en aanbod. Door de ontwikkelde medische zorg staat ook hier nu het aanbod voorop, dat intuïtief op de vraag vooruit loopt om u zo goed mogelijk te kunnen bedienen, waardoor de vraag wordt bevorderd, dat is marketing.

gravatar

Het is astrale begoocheling.

Het zijn de krachten van het kwade. Het is moeilijk te geloven, maar die bestaan, en de mensen worden gemanipuleerd door incompetente politici die afgunstig zijn op het simpele beetje vermogen tot levensvreugde dat zij zelf niet bezitten in hun machinale denken. Wat zij willen? Schijnbaar hetzelfde maar met een achterstand. Veel van hun objectieven lijken onschuldig tot ze mij tegenkomen die de keuzen beheert die velen niet zien die aannemen dat we geen keuze hebben, het karma. Ik vertegenwoordig het algemeen belang, terwijl ze een persoonlijk belang van me hebben gemaakt om mij er onder te krijgen en mijn vrijheid af te nemen die mijn verantwoordelijkheid is. Dit is het antwoord dat ik geef, niet enkel woord maar waard, waarin ik beperkt wordt problemen op te lossen die niemand wil zien of op kan lossen misschien uit competitie of ‘er te veel van willen maken, het resultaat, de corruptie = het misbruik van energie’. Misschien zie ik er niet uit zoals mensen van me willen of verwachten, of gedraag ik me daarnaar. Ik weet niet wat hen bezielt; het is waarschijnlijk weinig wat ze bezielt. De zielloze gang is een immers een ‘principe’ dat de krachten van het kwaad definieert waar vorm en inhoud, middel en doel, oorzaak en gevolg onmerkbaar worden omgedraaid, dus ook de verantwoordelijkheid. Er bestaat echter een eind verantwoordelijkheid als er geen keuze meer is. Het spijt me.