Pressmaster / Shutterstock.com

Basisschool opent deuren: jarige Tess (8) trakteert op levensmiddelen

Basisschool De Triangel in Geldrop is vandaag toch open. De school kan de lockdown omzeilen dankzij de achtste verjaardag van Tess uit groep 4. Zij trakteert immers op levensmiddelen.

“Ik vind niet dat we zo de regels overtreden”, zegt directeur Mariëtte van Hoof. “Tess heeft voor al haar klasgenoten en juf Joke een appel meegebracht en de laatste keer dat ik het controleerde vielen appels in de categorie levensmiddelen.”

Van Hoof benadrukt dat er geen onderwijs plaatsvindt. “We hebben al het lesmateriaal afgedekt zodat we zeker weten dat de kinderen niets leren. Ze zijn uitsluitend welkom om Tess te feliciteren en hun appel op te eten.”

Volgens de directeur is het geen probleem dat er door het brengen en halen van de kinderen nu toch weer vervoersbewegingen en contactmomenten ontstaan. “Eten moet je toch. Anders zouden ze naar de groenteboer gaan om die appel te halen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *