Epic Fireworks / Creative Commons / CC BY 2.0

Hoe steek je thuis veilig illegaal vuurwerk af?

Het is met oud & nieuw niet de bedoeling dat je ’s avonds naar buiten gaat. Dat roept de vraag op: hoe steek je thuis veilig illegaal vuurwerk af? Wij leggen het uit!

Isoleren, isoleren, isoleren
Veruit het grootste gevaar bij het binnenshuis afsteken van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk is dat de buren het horen en de politie bellen, en dat jouw strijkers en pijlen in beslag worden genomen. Daarom is het van groot belang om voor het afsteken je huis grondig te isoleren. Hang zware gordijnen voor de ramen, doe alle deuren op slot zodat ze niet per ongeluk open waaien en vergeet niet de laatste kiertjes dicht te kitten. 

Houd kinderen op afstand
Kinderen zijn onvoorspelbare wezens. Zorg er daarom voor dat ze niet plotseling de kamer in kunnen waggelen om een vonkende mortierbom in hun mond te stoppen, maar breng ze naar een veilige plek. Denk hierbij aan plaatsen die ver van de actie afliggen en goed af te sluiten zijn, zoals een vliering of een kelder met een flink slot op de deur.

Gebruik een aansteeklont of sigaret
Het is gevaarlijk om illegaal vuurwerk met een aansteker aan te steken omdat vuurwerk dan plotseling in je hand kan afgaan. Gebruik daarom altijd een aansteeklont of een sigaret. Behalve bij strijkers – deze steek je natuurlijk gewoon af door ze langs een bakstenen muur of grof stucwerk te halen. Geen bakstenen muur of stucwerk in huis? Een losse baksteen werkt vaak prima.

Zet het vuurwerk stevig neer
Houd vuurpijlen niet in je hand! Het kan altijd gebeuren dat een vuurpijl naar achteren schiet en zo een omstander raakt. Zet vuurpijlen stevig neer, bijvoorbeeld in een petfles vol zand of steek ze tussen de kussens van de bank.

Sluit een goede inboedelverzekering af
Ondanks alle goede voorbereidingen kan er onverwacht altijd iets misgaan bij het binnenshuis afsteken van illegaal vuurwerk. Een goede inboedelverzekering is dan ook geen slecht idee.

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer