NOS

Meer Nederlanders monolietmoe

Steeds meer Nederlanders geven aan monolietmoe te zijn. Voor sommigen zijn de terugkerende berichten over mysterieuze monolieten voldoende reden om niet meer naar de ‘opmerkelijk’-pagina van nieuwssites te kijken.

“Kijk, toen er ineens een mysterieuze monoliet opdook was dat natuurlijk heel spannend en boeiend”, vertelt de 43-jarige Wesley Groefs. “Maar inmiddels is het overal ter wereld. Iedere dag weer nieuwe berichten van zuilen in natuurgebieden, ik word er gewoon niet goed van.”

Ook de 21-jarige student Sara Jongbloed zegt klaar te zijn met monolieten. “Dit moet dan de tijd van mijn leven zijn. Ik zou bezig moeten zijn met feestjes en liefde, maar de realiteit is dat ik alleen maar berichten lees over geheimzinnige zuilen op plekken waar ik toch niet zal komen.” 

Wesley vreest dat er voorlopig nog geen einde zal komen aan de monolieten. “We kunnen kunstenaars smeken voorzichtig te zijn met gesteente, maar de monolieten zullen blijven komen. De enige uitweg is via de wetenschap, dus laten we hopen dat daar snel een oplossing komt. Ik wil gewoon terug naar mijn normale leven, zonder monolieten.”

Op de vraag of de monolietvermoeidheid eerder te maken heeft met berichtgeving over de monolieten dan de mysterieuze metalen zuilen zelf antwoordt Wesley met een gaap. “Ik snap dat we het erover moeten hebben, maaar ik ben er gewoon klaar mee”, zegt hij. “Ik wil geen monolieten meer.”

Inmiddels is er een Monoliet Management Team (MMT) samengesteld. Zij adviseren mensen om tijdens de kerstdagen en met oudejaarsavond niet vaker dan drie keer het woord ‘monoliet’ te laten vallen. Alleen zo kunnen we volgens hen de aandacht voor monolieten inperken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Monocultuur van Nederland.
Een teken.
Geef mij dan Vagina op de pont, de Amsterdamse kalender voor 2021.
Januari begint met een neger met slaphangende lul die een teer blank meisje onder haar billen draagt, in coïtuspositie met haar voeten achter hem gekneld.
Februari zien we autochtoon kind in het weiland gehurkt tussen de koeien die met haar truitje omhoog haar uiers laat zien. Met een wit smeersel op haar bovenlip, kennelijk nadat ze hem al heeft gepijpt.
Iets in de lijn van John Lennon.

Reageer