peter jesche / Shutterstock.com

Wat kunnen we leren van de landen waar het straks beter gaat met vaccineren?

Op 4 januari wil het kabinet starten met het massaal vaccineren van de Nederlandse bevolking. Vanwege moverende redenen gaat dit leiden tot een logistieke chaos. Wat kunnen we leren van de landen waar het straks beter gaat? 

Zweden

In het Scandinavische land worden als eerste alle kwetsbare groepen gevaccineerd en de maatregelen versoepeld. Wat kunnen we leren van Zweden? Zorg voor centralisatie. Werk vanuit één organisatie, één ICT-systeem. Anders ben je steeds aan het improviseren zonder centrale regie.   

Duitsland

De Duitse regering heeft vanaf het begin van de crisis centraal gezag gehad en kan sneller schakelen om logistieke operaties op orde te krijgen. De grote les? Zorg voor een organisatie die is ingericht op crisisbeheer. De GGD is daar niet op gericht en kan alleen maar trager opschalen. Volgens de planning pas in augustus. In Duitsland zijn in maart alle kwetsbare groepen gevaccineerd en in mei 70% van de bevolking. 

Engeland

Logistiek hebben de Britten het beter op orde. Twee van de goedgekeurde vaccins moeten gekoeld worden op -80. Engeland was er vroeg bij deze koelsystemen te bestellen en kunnen zo op meer punten distribueren. Regeren is vooruitzien! 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mijn zus is nu al maanden gemiddeld 11k en ze werkt ongeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer