gpointstudio / Shutterstock.com

Man knalt eigen hand eraf in protest tegen vuurwerkverbod

De 25-jarige Jarmo heeft zijn hand eraf geknald met een illegale vuurwerkbom. Het is voor het goede doel: hij wil met zijn actie laten zien dat een vuurwerkverbod geen zin heeft.

“Mensen gaan nu massaal overstappen op illegaal vuurwerk”, kermt Jarmo terwijl een toegesnelde voorbijganger eerste hulp probeert te verlenen. “Dat heeft geen zin. Ik bedoel: kijk naar mij. Ik bloed bijna dood en moet zo naar de IC. Dat bed had beter naar iemand anders kunnen gaan. Met legaal vuurwerk was ik niet voor het leven gehandicapt geraakt au au au.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *