Omroep West / YT

Gemeente Den Haag organiseert illegale vuurwerkshow

Om te voorkomen dat mensen met de jaarwisseling illegaal vuurwerk af gaan steken heeft de gemeente Den Haag besloten zelf een illegale vuurwerkshow te organiseren. Volgens de gemeente doet de vuurwerkshow niet onder voor wat de Hagenezen normaal gesproken met oud en nieuw afsteken.

“Nitraatje erbij?”, schreeuwt Jan van Zanen terwijl hij vanuit zijn ambtswoning een Thunderking richting een groepje mensen gooit. De burgemeester is alvast aan het oefenen voor de grote show van 1 januari. De groep stuift uiteen waarna een harde knal volgt. “Mooi spul man”, zegt Van Zanen tevreden. “Mooi spul.”

Even verderop heeft de afdeling plantsoenendienst zich met een kruiwagen vol strijkers achter de muur van een speeltuintje verschanst om eens rustig uit te zoeken hoe je in één armbeweging zes Cobra’s tegelijk kunt afsteken. Collega Wim experimenteert met een strijker-mortierbom-strijkercombinatie. “De strijkers zijn niet echt stabiel, dus als je daar een mortierbom tussen sandwicht werkt het goed om er ook nog een rol duizendklappers omheen te binden. Dan weet je zeker dat het lekker knalt”, vat Wim zijn bevindingen samen.

“Het leuke van de illegale vuurwerkshow is, dat het niet meer op één centrale plek plaatsvindt”, vertel Van Zanen. “Overal in de stad organiseren we kleine ontploffingen. Zo houden we het feest inclusief, ook voor mensen die slecht ter been zijn.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach mevrouw Corrie, Het plagen van Hagenezen moet u meer zien als een soort Trumpiaanse hoogmoedswaanzin van Mokumers. Nooit enige spot over zichzelf en voortdurend liegen over anderen. Dat laatste ziet u bijvoorbeeld aan de gemene rol die meneer Van Zagen, uw geliefde burgervader, krijgt toebedeeld.

gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mijn zus is nu al maanden gemiddeld 11k en ze werkt ongeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer