EgalmothOfGondolin01 / Youtube.com

Minister in Midden-aarde wil waarschuwing dat LOTR fictie is

De cultuurminister van Midden-aarde, de elf Glorfindel (427), wil graag een waarschuwing toevoegen aan de populaire Lord of the Rings-films. Volgens de minister moeten kijkers erop worden geattendeerd dat delen van de serie fictie zijn.

“In grote lijnen klopt het verhaal wel”, zegt Glorfindel met die typische jeugdige onbevangenheid van een 427-jarige. “Er was een ring, die werd gevonden door Sméagol, die raakte hem kwijt en vervolgens gingen de hobbits ermee aan de haal. Maar wat er tussen die gebeurtenissen verteld wordt, dat is soms pure fictie.”

“Neem het gesprek tussen Saruman en Gandalf in Isengard, waar Saruman zijn Palantir laat zien. Daar was niemand bij. Oké, Gandalf heeft een mot die hem zwaargewond op de spits van Orthanc aantreft het een en ander kunnen influisteren, maar we moeten niet vergeten dat de beste man ruim 2000 jaar oud was op dat moment. En dat het geheugen van een mot op z’n best gebrekkig te noemen is.”

Ook komen sommige personen er in de fictieve vertolking van Peter Jackson behoorlijk onvoordelig vanaf. Zo wordt de mens Éowyn geportretteerd als een wanhopige vrouw die willoos achter de mens Aragorn drentelt en lacht om het feit dat dwergvrouwen volle baarden dragen – iets dat sinds de emancipatiebeweging All Beards Matter ondenkbaar is.

“Het is typisch iets voor een Midden-aarde-mens uit die tijd om te gniffelen over dwergvrouwen, dat zegt niets over Éowyns karakter. Het zou zomaar kunnen dat Éowyn over een jaartje of 560 een hoge positie binnen de High Elves bekleedt, en dan wordt ze voor altijd gezien als die zwakke mensenpuber – en dat vanwege een korte verliefdheid die in werkelijkheid niet veel om het lijf had. Oh, en de Uruk-hai hebben overigens een officiële klacht ingediend. Ik denk dat ik niet echt hoef uit te leggen waarom.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Zonder oorlog in midden-aarde zou de pensioenleeftijd een hot item zijn in Midden-Aarde. Gelukkig moeten Orks ook pensioenpremie afdragen, anders zou ik als Elf niet van mijn pensioentje kunnen genieten.

Reageer
gravatar

In Nederland is de populairste Lord of the Rings (Heer van de ringen) Yuri van Gelder (37 jaar).
Dus om ringenheer te worden behoef je geen zeer oude elf te zijn, alhoewel Van Gelder maar (vanaf de grond!) 1,6 meter meet.

Reageer