Wouter Engler / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Kabinet wil transparantie over buitenlandse geldstromen Sinterklaas

In de strijd tegen buitenlandse beïnvloeding van het Sinterklaasfeest heeft het kabinet een wetsvoorstel ingediend om meer inzage te krijgen in de geldstromen van de Sint. Met het wetsvoorstel wil het kabinet achterhalen hoe de Sint aan zoveel geld komt.

De ondoorzichtige geldstromen van Sinterklaas zijn al jaren een doorn in het oog van de overheid. De Sint kan geen documenten overleggen waaruit blijkt dat hij inkomsten heeft, dus dat betekent dat hij volledig afhankelijk is van donaties. Maar wie of wat geeft de Sint zoveel geld dat hij miljoenen kinderen van peperdure cadeaus kan voorzien? En waarom?

Mogelijk geven instituten zoals de katholieke kerk geld om invloed uit te oefenen in Noord-Europese landen. Minister van Economische Zaken Eric Wiebes: “Het is volstrekt onwenselijk dat er schimmige figuren uit het buitenland hier komen vertellen dat onze kinderen zich goed moeten gedragen omdat ze anders worden meegenomen in de zak naar Spanje. Dat strookt totaal niet met onze normen en waarden. Bovendien is het in strijd met de mensenrechten.”

Ook minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken maakt zich zorgen. “In Sillicon Valley geldt het adagium: als je niet betaalt voor het product, ben je zelf het product. Dat lijkt hier ook op te gaan. Kinderen betalen niets maar krijgen wel heel veel cadeaus. Het kan haast niet anders dat in ruil voor die vrijgevigheid, de Sint informatie verzamelt over onze kinderen en dan doorgeeft. Aan wie? De katholieke kerk? Dan zijn we heel ver van huis.”

Onlangs werd bekend dat Sinterklaas wordt aangestuurd vanuit Spanje. Navraag van de Spaanse autoriteiten heeft echter niks opgeleverd. De Spaanse politie heeft geen idee waar het over gaat. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mijn zus is nu al maanden gemiddeld 11k en ze werkt ongeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ach ben ik het belangrijkste vergeten. Hoe kom ik aan het geld. Ik keer halverwege het jaar weer terugkeer op aarde om alvast boodschappen te doen. Eind tweede week in november als ik zogenaamd per stoomboot aankom, zijn de voorraden van schoencadeautjes immers al bijna uitverkocht.

Geld is geen probleem. Ik krijg van mijn Grote Baas in de hemel elk jaar een hoop betaalkaarten mee voor het bekostigen van cadeautjes, cadeaus, strooigoed, mijn verblijfskosten, de huur van een zogenaamde stoomboot en het sinterklaashuis, het loon van mijn Afrikaanse medewerkers, de kosten van een geheime dienst om het Grote Boek van Goed en Kwaad te vullen en nog wat kleine kosten. Een schimmel leen ik van een plaatselijk schillenboer.

Reageer
gravatar

Kijk, ik ben een heilige, daarom keer ik op zes december terug naar de hemel. Als kinderen dat zouden weten, zouden nogal wat meisjes en jongens naar de hemel willen. Verreweg de meeste ouders gaan echter liever na hun kinderen dood. Spanje is dus een leugentje voor hun bestwil.

Reageer