Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Polen en Hongarije: ‘EU veroordeelt onze rechtsstaat zonder eerlijk proces’

Polen en Hongarije zijn niet te spreken over de manier waarop de Europese Unie hun rechtsstaat veroordeelt. Volgens de Poolse premier Morawiecki en de Hongaarse premier Orbán hebben zij recht op een eerlijk proces. 

“Ik krijg hier een heel naar gevoel bij”, zegt premier Morawiecki. “Je móét een rechtsstaat hebben zoals zij die in gedachten hebben, anders word je gekort op Europese subsidies. Je reinste omkoperij.”

“Laat een onafhankelijke rechter bepalen of wij grenzen overschrijden van de democratie”, zegt Orbán. “Een eerlijk proces hierbij is essentieel voor een goedwerkende unie.”

Volgens Orbán is de Europese Unie bovendien wel de laatste die een oordeel zou mogen vellen. “Zij hebben er belang bij dat onze rechtsstaat goed functioneert, dus ze zijn partijdig. Hebben ze in Brussel nooit van de trias politica gehoord?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De EU heeft toch wel een strafkamp?
Als Ursula von der Leyen en Charles Michel dat willen, kan ik ze bouwtekeningen van een modern heropvoedingskamp toesturen.

Vertaal door Vertaalbureau Frans Timmermans jr BV

Reageer