Hert niet enthousiast over xtc-trip

Hert Guus (3) is niet te spreken over zijn 6 uur durende xtc-trip van gisteravond. Voor de zoveelste keer deze maand dacht Guus een poel met water gevonden te hebben, maar het bleek wéér te gaan om een lekkend vat xtc.

“Ik dacht meteen fack: iemand heeft weer drugs in m’n beekje gedaan”, zegt bok Guus chagrijnig. “Maar toen kon ik al niet meer terug. Moest wachten tot de kick insloeg om vervolgens zes uur te balen dat er niemand was om te knuffelen.”

“Genoeg water blijven drinken, dacht ik nog. Maar ja, daar werd het alleen maar erger van”, vervolgt Guus. “Al met al was het echt een kutavond. Zeker als je bedenkt dat ik nu weer drie dagen brak ben. Zie nu al op tegen dinsdag.”

Wist je dat bij het maken van 1 kilo synthetische drugs 18 kilo afval wordt geproduceerd? Dit veroorzaakt grote milieuschade. Bij Bijtende Bende van het Trimbos-instituut leer je hier meer over.