Carbidschieten populair: Amsterdammers schieten de dop van een havermelkpak

Nu vuurwerk op sommige plekken in het land verboden is met oud en nieuw, wordt carbidschieten razend populair. De jaarlijkse traditie waarbij een voetbal uit een melkbus wordt geschoten is voor veel mensen op het platteland dé oplossing om toch met een knal het jaar uit te gaan. Ook in Amsterdam maakt carbidschieten nu zijn entree: barista Berry verkoopt lege havermelkpakken waar je de dop vanaf kunt schieten.

“Deze oat maakt een domme knal”, zegt barista Berry. In zijn koffiezaak staat een lange rij van mensen voor zijn havercarbid. Hij spuit onheilspellende hete mist uit zijn La Marzocco, en geeft een leeg pak havermelk aan een vrouw bij de balie. Hij draait de dop er half af en doet alsof hij in de zijkant van het pak slaat. “BENG! Haha, jokes.”

Voor veel Amsterdammers is het ‘duurzame carbidschieten’ dé oplossing. Jolien (34): “Je wilt toch lekker knallen met oud en nieuw, maar je wilt niet aan het normale carbidschieten. Dat carbid is bedoeld voor de kalveren. Ik ben blij dat we een verantwoord alternatief hebben gevonden.  Zin aan!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een kneuzen. Ik heb de garage al vol staan met Chinese rollen en vuurpijlen. Voor mijn schoonmoeder heb ik wat lawine staven.
Hebben we ‘in beslag genomen’ (Hahahaha). Die strafblad aantekening kom ik wel onderuit, ons kent ons.

Reageer
gravatar

Nee! Havermout is onschuldig, maar havermoutmelk (gemalen haver in een blender gemengd met geitenmelk) heeft ongeveer dezelfde explosiekracht als karbiet (CaC2).
Dat staat in een artikel van het enige betrouwbare blad in Nederland, Gezond Verstand. Dus het klopt.