Icon's world / Shutterstock.com / Flame Media / Youtube.com

Straatverkoopmeister: de nieuwe app om straatverkopers te mijden

Straatverkoopmeister binnen dag al 2 miljoen keer gedownload

Mensen die vaak in de fuik van straatverkopers lopen opgelet! Flitsmeister komt met een nieuwe app waarop je kunt zien waar alle straatverkopers staan opgesteld. De app heet Straatverkoopmeister en stelt iedere nietsvermoedende passant in staat om straatverkopers op elk moment van de dag te ontwijken.

“Straatverkopers staan vaak verdekt opgesteld, waardoor je ze vaak niet op tijd ziet”, legt een woordvoerder van Flitsmeister uit. “Daarbij zien ze er ook nog heel alledaags uit. Als je even niet oplet, word je zo aangesproken en voor je het weet ben je weer voor twee jaar lid van Plan Nederland of het Parool.”

De Straatverkoopmeister-app is dan ook gemaakt met het maatschappelijk belang in het achterhoofd: “De app is vooral handig voor mensen die geen nee durven te zeggen tegen verkopers op straat. 15% van het inkomen van kwetsbaren gaat tegenwoordig naar abonnementen waarvan ze zelf niet eens weten wat het inhoudt. Dit moet stoppen.”

De app werkt als volgt: wanneer de gebruiker naar een bestemming wil lopen waar hij veel verkopers zal tegenkomen, krijgt de gebruiker een melding dat hij beter een andere keer deze route kan pakken. Op die manier zal hij nooit meer op straat een verkoper tegenkomen. “Om deze kwetsbare groep zo goed mogelijk te beschermen, mogen zij de eerste drie maanden gratis gebruik maken van de functie. Ook wij moeten er iets aan verdienen, maar dat zal altijd minder zijn dan wat er aan ze verdiend wordt door alle  straatverkopers.”

Straatverkoopmeister is vanmorgen online gegaan. De app is inmiddels al 2 miljoen keer gedownload.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *