ABC News / Youtube

Deze mensen werken dag en nacht om aangespannen rechtszaken te tellen

Dit is de plek waar alles nu om draait. In deze grote hal in Pennsylvania zijn honderden mensen dag en nacht bezig met het tellen van alle aangespannen rechtszaken.

“Elke rechtszaak telt, dat is democratie”, zegt rechtszakenteller Jeoffrey Holms. We mogen bij hoge uitzondering meekijken hoe hij honderden aanklachten opent en telt. “Het is veel werk, maar het is ook dankbaar werk.”

De hele wereld kijkt mee met de tellers in de gele hesjes. Geconcentreerd openen ze brief na brief. Een zaak om het tellen van de stemmen te stoppen, een andere over het registreren van kiezers, nog een over het sluiten van stembureaus in gebieden waar de kiezers niet op jouw partij stemmen, weer een andere zaak over het hertekenen van kiesdistricten. Tellers als Jeoffrey sorteren ze allemaal netjes in verschillende stapels.

De tellers voelen een zware druk om geen fouten te maken. “Als er ook maar íéts misgaat, komen er nog veel meer rechtszaken bij. We begrijpen dat veel mensen ongeduldig zijn, maar we kunnen het ons niet veroorloven om dit verkeerd te doen. Het fundament van ons land is gebaseerd op dit proces.”

Sommige mensen denken dat de rechtszaak met het meeste aantal aanvragen zal winnen, de zogenoemde popular case, maar dat is niet zo. In Amerika is alles namelijk zo geregeld dat het het erom gaat wie het meeste geld heeft, en of de rechter Republikein of Democraat is. 

Het kan mogelijk nog dagen duren voordat het precieze aantal rechtszaken duidelijk is. President Trump eist alvast een hertelling.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is een ONEERLIJKE telmethode. Er MOET op Twitter worden gezocht naar berichten die PRO-BIDEN of PRO-TRUMP zijn, en dan naar het AANTAL HOOFDLETTERS. De kandidaat die de MEESTE HOOFDLETTERS heeft gekregen is de WINNAAR!!!!

Reageer