M.Moira / Shutterstock

Duitsland bereid soldaten te sturen om avondklok te handhaven

Het kabinet overweegt om een avondklok in te stellen in regio’s waar het aantal coronabesmettingen te hoog is. Het handhaven van zo’n avondklok kan lastig zijn, maar gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek: Duitsland is bereid om soldaten te sturen om hier de avondklok te komen handhaven.

Premier Rutte is blij met de toezegging van de Duitsers. “Onze oosterburen hebben veel ervaring op dit vlak, dus het is heel fijn dat ze bereid zijn ons de helpende hand toe te steken. Zo zie je maar weer: beter een goede buur dan een verre vriend.’’

Om ervoor te zorgen dat mensen niet wegrennen voor de Duitse soldaten, krijgen de soldaten toestemming om fietsen van mensen te vorderen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Door fietsen te vorderen voorkomen de soldaten dat de mensen niet wegfietsen, als de soldaten zouden willen voorkomen dat de mensen wegrennen zouden zij er beter aan doen het schoeisel van de mensen te vorderen.

Reageer