Shutterstock / Matt Smith Photographer

Opinie: Als Biden wint is alles wél gewoon opgelost

Veel mensen hebben niet zulke hoge verwachtingen van Joe Biden. Als de oude Democraat tot president wordt gekozen, komt hij aan het roer te staan van een verdeeld land met veel diepgewortelde problemen, menen zij. Wij vinden dat pessimisme niet terecht. Als Biden wint wordt alles gewoon direct opgelost.

Ongelijkheid? Opgelost. Vuurwapengeweld? Opgelost. Klimaatprobleem? Opgelost. Corona? Opgelost. De overwinning van Trump in 2016 is weliswaar niet uit de lucht komen vallen, maar een overwinning van Biden zal de oorzaken van die overwinning wegnemen. Trump wordt snel een rare herinnering. Als de Democraten 54 procent van de stemmen winnen zullen Republikeinen het wel uit het hun hoofd laten om racistische sentimenten te misbruiken om punten te scoren. De VS wordt gewoon weer de smetteloze democratie die het sinds 1789 geweest is.

Eerlijk gezegd begrijpen wij niet zo goed wat zogenaamde kenners bezielt om te beweren dat problemen niet in één keer zullen zijn opgelost. Elke historicus kan je vertellen dat een verkiezingsoverwinning van een gedegen kandidaat op een idioot altijd en overal alles tegelijk in orde heeft gemaakt.

Laat je dus iets wijsmaken. President Biden betekent dat alles weer prima is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve kleindochter Corrie,

Als peuter droomde je al, zacht gezegd, over heel nare dingen. Of er een weg is naar mooie dromen weten jouw ouders en ik helaas nog niet. Probeer in ieder geval alvast minder te dromen.

Jouw liefhebbende grootmoeder