AT5 / Youtube

Kabinet: ‘Geen vuurwerkverbod, maar brandwondencentra opschalen’

GroenLinks en de PvdD pleiten voor een vuurwerkverbod, om onnodige extra druk op de zorg te voorkomen. Het kabinet ziet dat niet zitten. “We moeten zo snel mogelijk brandwondencentra opschalen.”

“In deze onzekere tijden is het belangrijk dat we op alle scenario’s voorbereid zijn”, zegt Rutte. “We moeten ons daarom niet blindstaren op wat er nu speelt, maar juist ook vooruit kijken. Nú tegenstemmen op het vuurwerkverbod en een plan maken om de brandwondencentra uit te breiden.” 

“We kunnen dit jaar wel overslaan en dan zeker weten dat er geen extra druk op de zorg ligt, maar we kunnen toch ook gewoon kijken hoever we het kunnen rekken? We hebben nog twee maanden, dat moet vast lukken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ah joh. Die jongeren zitten dan pas 9 maanden opgesloten om de hoogbejaarden te redden. Die gaan echt niet heel gefrustreerd straks de hele boel kort en klein slaan hoor. Ik verwacht weinig problemen èn dat iedereen zich keurig aan de regels houdt die we met elkaar hebben afgesproken. Dus niet meer dan 3 volwassen uitnodigen, geen alcohol na 8 uur ‘s avonds, om elf uur naar bed (uiterlijk), mondkapje op en anderhalve afstand bewaren. We doen dit samen.

Reageer