Sergei Dvornikov / Shutterstock

Drie manieren om erachter te komen of het gehakt rul is

Het is de geheimzinnige opdracht die de supermarkt de mens heeft meegegeven: ‘bak het gehakt tot het rul is’. Maar wanneer is het gehakt rul? Er zijn drie manieren om erachter te komen.

1. Drink het vleesnat dat uit het gebakken gehakt komt
Als je gehakt bakt, ontstaat er vanzelf gehaktsap dat naast en om het gehakt heenpruttelt. Lepel op een gegeven moment het gehaktsap in een glas en drink het. Smaakt dat vocht rul, dan weet je dat het gehakt zelf ook rul is

2. Kijk of het gehakt grijs is
Als het gehakt grijs is, is het rul

3. Beslis dat het gehakt rul is
Uiteindelijk is er maar een iemand de baas in de keuken, en dat ben jij. Beslis daarom of het gehakt rul is en op dat moment zal het ook zo zijn. Jouw woord is wet, rulle strijder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ok dat snap ik nu. Maar stap 2 is de uien glazig krijgen. Als ik kook, met een wijntje natuurlijk, zie ik alles glazig, dus graag een andere uitleg.

Reageer