Runhart Fotografie / Shutterstock

Team Jumbo-Visma keert in de derde week terug in Giro

Kopman Steven Kruijswijk wordt altijd beter in de derde week

Jumbo-Visma-kopman Steven Kruijswijk testte op de rustdag van de Giro positief op het coronavirus, waarop de ploeg besloot de ronde te verlaten. Daar zit een gedachte achter, legt directeur Richard Plugge uit: “We keren na de tweede rustdag weer terug in de Giro. Steven wordt altijd beter in de derde week.”

De Brabander en zijn ploeg lopen door het missen van de zes etappes tot de tweede rustdag wel een forse achterstand op op de renners die in de tweede week wel actief zijn, maar Plugge ziet nog kansen.

“Het wordt een ploegentijdrit van een paar dagen en nachtjes, maar dan zitten we wel weer tussen de auto’s en kunnen we terugkeren in het peloton. Alleen gaat Steven dat nooit lukken, dus daarom nemen we nu de hele ploeg uit koers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *