Nancy Beijersbergen / Pavlo Glazkov / Shutterstock

Gemeente Rotterdam neemt extra regionale maatregel: Amsterdam in lockdown

De gemeente Rotterdam vindt de landelijke maatregelen niet ver genoeg gaan. Het gemeentebestuur komt daarom met een extra regionale maatregel: Amsterdam gaat in lockdown.

“Het aantal besmettingen in de hoofdstad rijst de pan uit”, legt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb uit. “Bovendien hebben ze daar in 020 een veel te grote bek. Met een lokale lockdown slaan we twee vliegen in één klap.”

Inwoners van Rotterdam tonen veel begrip voor het ingrijpen van de gemeente. “Dit lijkt me een noodzakelijke maatregel”, zegt de 62-jarige Tonny uit de Afrikaanderwijk. “Nu maar hopen dat er keihard gehandhaafd wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *