Ivan Lopez / YT

Wielerfans balen van dopingonderzoek Quintana: ‘nu duurt het jaren voordat we weten wie 17e is geworden’

Het dopingonderzoek naar Nairo Quintana is ingeslagen als een bom. Wielerfans zijn bang dat het door slepende juridische procedures nog jaren gaat duren voordat duidelijk wordt wie dit jaar 17e is geworden in de Tour de France.

“Stel dat Quintana over vijf jaar inderdaad schuldig wordt bevonden, gaat de Tourdirectie dan een nieuwe 17e plaats aanwijzen”, moppert Thijs Zonneveld. “En wat gebeurt er met Quintana’s vierde plek in de vierde etappe? En als Arkea-Samsic in teamverband doping heeft gebruikt, wordt dan het hele team gediskwalificeerd? Schuift dan bijvoorbeeld José Joaquín Rojas op van plaats 70 naar plaats 67? Dit soort onzekerheid maakt de sport kapot.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Door teveel aandacht voor voetbal heeft de sportredactie ons tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk in onzekerheid gelaten over de mogelijkheid van onzekerheid wat betreft de uitslag.

Reageer