Vader ontvangt nog maar 70% van de waardering tijdens partnerschapsverlof

'We hebben afgesproken dat ik langer thuisblijf maar minder waardering ontvang'

De 34-jarige Dwayne is pas vader geworden. Maar hij en zijn partner vinden het, zoals zoveel stellen, lastig om de zorg voor de kleine goed te verdelen. Dat heeft ook te maken met het feit dat de een veel langer thuis kan blijven dan de ander. Bij Dwayne thuis zijn ze eruit: hij ontvangt maar 70 procent van de waardering tijdens zijn partnerschapsverlof.

“We hebben afgesproken dat ik langer thuisblijf, maar minder waardering ontvang,” vertelt de trotse vader. “Een beetje zoals mijn inkomen dat deze periode voor 70% wordt doorbetaald. Zo komen we tot een bijna gelijkwaardige verdeling. Ik ga me die weken dan ook voor de volle 70 procent inzetten. In een opvoedboek las ik dat dat heel belangrijk is in de eerste weken van de baby. Of was het jaren? Ik heb maar drie kwart van het boek kunnen lezen.”

Dwaynes partner is ook enthousiast. “Heel fijn dat hij nu wat langer thuis kan blijven en we het samen kunnen doen. Doordat hij minder waardering krijgt, voelt het toch bijna alsof hij er ook helemaal toe doet.”

Door partnerverlof maar voor 70% te betalen, wordt het signaal afgegeven dat de rol van vaders minder belangrijk is. Hoe denk jij over het verdelen van zorg? Check het op Beperktzicht.nl.
BeperktZicht is een campagne van WOMEN Inc., de belangenorganisatie die zich inzet voor een samenleving die gelijke kansen biedt voor iedereen (m/v/x).