NOS

Froome: ‘Jumbo-Visma maakt het wielrennen kapot met hun treintje’

‘Armstrong deed dit ook al’

Een van de grote afwezigen deze Tour de France is de beoogd INEOS-kopman Chris Froome. Hoe beleeft hij deze Tour de France?

“Tja, het is een beetje saai hè?”, zegt Froome als we hem via de telefoon naar zijn mening vragen over het eerste deel van de Tour. “Nee, wil je een eerlijk antwoord? Ik vind er echt geen klap aan tot nu toe. Echt niet.”

“Je zet om een uur of twee de tv aan en dan zie je vooraan acht wielrenners van Jumbo-Visma rijden. Dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Nou, die rijden dan gewoon een strak tempo totdat er een paar man overblijven. Ze roken iedereen een voor een op, en uiteindelijk wint Roglic. Het is vast erg knap, maar als wielerfan bloedt mijn hart. Er is geen spektakel, niks.”

Volgens Froome is er sprake van een trend. “Het begon natuurlijk al bij Armstrong, die deed dit ook al. Gewoon de koers controleren, en dan het geel ophalen. Alle spontaniteit is uit de koers verdwenen. Eeuwig zonde.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *