Olena Yakobchuk / Shutterstock

België dicht bij placebo voor coronavaccin

Op veel plekken in de wereld zijn ze hard bezig met het ontwikkelen van een coronavaccin, maar ook onze zuiderburen zitten zeker niet stil. De Belgen zijn naar eigen zeggen dicht bij een placebo voor het coronavaccin.

Het Belgische placebo wordt gemaakt in een speciaal lab in een buitenwijk van Charleroi. Hoofdonderzoeker Michel de Keunicker legt uit hoe zijn team te werk gaat. “Het begint allemaal met grondstoffen. We zijn op zoek naar stofjes waar absoluut niets in zit. Er mogen bijvoorbeeld geen antilichamen in zitten, en ook geen ontstekingsremmers. Die zijn de nagel aan de doodskist van elk placebo.”

De eerste resultaten van onderzoek op muizen zijn alvast zeer hoopgevend, zegt De Keunicker. “De muizen hadden na het nemen van ons placebo nog steeds corona. Hoesten, keelklachten, geen goesting in kaas. De meeste muizen gingen uiteindelijk zelfs dood. Dat zijn de resultaten waar je als onderzoeker vooraf van droomt.”

Volgens De Keunicker zou een Belgisch placebo een mooie financiële opsteker kunnen betekenen voor het land. “We zijn ervan overtuigd dat we met ons placebo ver voorliggen op concurrerende ontwikkelaars in andere landen. De meeste zijn nog niet eens begonnen. Als alle landen wereldwijd straks hun placebo in België gaan bestellen, dan halen we die investering van twaalf miljard euro er makkelijk uit.”

Of het placebo ook bij mensen werkt, is nog de vraag. De komende maanden gaan Belgische wetenschappers op proefpersonen testen of mensen niet toch enige afname van klachten vertonen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste placebo’s al aan het einde van dit jaar worden verstrekt. Een deel van de bevolking is nog behoorlijk sceptisch. Veel Belgen hebben al aangegeven dat ze rommel ingespoten willen krijgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook hier heeft de HOMEOPATHIE een antwoord op!
– Neem 1 milliliter water met 1 corona-cel.
– Goed schudden.
– Gooi er 1000 liter water bij.
– Goed schudden.
– Gooi er 10.000 liter water bij.
– Goed schudden.
– Gooi er 100.000 liter water bij.
– Goed schudden.

Als dàt niet helpt als GENEESMIDDEL, dan weten we niet wat wèl!

Voor het PLACEBO.
– Neem 1 liter water.

Reageer
gravatar

Bidden.
Gewoon vertrouwen hebben in De Heer.

Komt u zondag ook weer naar de mis in onze dorpskerk?
Het belooft goed gevuld te zijn.
In deze moeilijke tijden hebben wij steun nodig van elkaar en Onze Lieve Heer.

gravatar

Beste Kees,
Onze Lieveheer wil juist in tijden van nood dat wij allen te samen komen in Zijn Huis. Hoe voller de kerk hoe beter. Afstand houden in de Zijn Huis is niet nodig en mondkapjes zijn verboden. Ik heb enkele coronapatiënten uitgenodigd om met ons te zingen en vooral te bidden, want de Heer God wil zoveel mogelijk christenen in de Hemel welkom heten. Wie het hardste bidt laat Petrus als eerste binnen.

gravatar

Het is opmerkelijk dat goede gelovigen die verschrikkelijk veel van hun heer en schepper houden en dus graag dicht bij hem (of haar) willen zijn, elke kans om dat waar te maken, vermijden.

gravatar

Misschien is het een idee om al die kwakzalvers en gebedsgenezeressen in een mooie treinwagon te stoppen en te transporteren naar een zuiveringskamp ergens in het oosten.

Daar zijn in het verleden goede resultaten mee behaald. 😉

#heropvoeding
#arbeidmaaktvrij

gravatar

Facebook betaalt $ 530 per dag. Maak deel uit van Facebook en begin elke week extra dollars bij u thuis te krijgen. Ik heb in de voorgaande maand gewoon $ 8590 betaald. Begin met het krijgen van meer geld en geen betaling van uw schulden en verschillende uitgaven. Bezoek deze link en zie wat Facebook-eigenaar zei.
http://workreviews10.com

Reageer
gravatar

Toch wel fijn dat België haar steentje bijdraagt. Dat het een placebo is waar ze onderzoek naar doen doet er niet zo toe. Van België kun je nu eenmaal niet veel verwachten.

Het zijn nu eenmaal niet de slimsten. 🤪🤪

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.