Vrouw gaat meer tijd met haar werk doorbrengen

Hasna (32) uit Utrecht heeft besloten een stapje terug te doen in het gezin. Ze liet haar man en zesjarige tweeling gisteren tijdens het avondeten weten dat ze zich met hart en ziel heeft ingezet voor het gezin, maar dat ze ook andere verantwoordelijkheden heeft. “Ik moet ook tijd doorbrengen met mijn collega’s.”

“Het was een mooie tijd en ik heb er veel van geleerd, maar als ik door ga in mijn huidige positie als mama, dan gaat het nooit goedkomen met mijn deadlines. Die gaan niet uit zichzelf gehaald worden. Bovendien zou ik dan mijn collega’s niet zien doorgroeien. Dat is het me niet waard.”

Bovendien merkte Hasna dat multitasken helemaal niet productief is. “Eigenlijk doe je dan niks écht goed. Nu focus ik nu op één ding en doe ik er niet meer allemaal taken bij. Echt, ik voel me stukken beter sinds ik mijn functie in het gezin heb neergelegd.” 

Voor haar man werkt het zo ook goed, volgens Hasna. “Die heeft nu eindelijk promotie gemaakt binnen ons gezin en heeft allemaal extra verantwoordelijkheden: de kinderen naar school brengen, de was doen en een paar avonden per week een poging doen tot koken. Het werkt heel goed zo. En in een wekelijkse bila bekijken we samen wat hij beter kan doen.” 

Veel Nederlanders hebben moeite met de combinatie van werk en zorg. Hoewel meer dan de helft van de stellen zorgtaken graag gelijk zou verdelen, doet slechts 1 op de 10 dit. De manier waarop we denken over de rollen van vrouwen en mannen staat vrije keuzes op het gebied van werk en zorg in de weg. Check hoe het zit met jouw vooroordelen op Beperktzicht.nl

BeperktZicht is een campagne van WOMEN Inc., de belangenorganisatie die zich inzet voor een samenleving die gelijke kansen biedt voor iedereen (m/v/x).