Evgenii Sribnyi / Shutterstock

Poetin doneert aan Rode Kruis na vergiftiging Navalny

Russische president biedt excuses aan met 'vrijwillige boete'

Vladimir Poetin heeft 390 euro gedoneerd aan het Rode Kruis. De Russische president wil op die manier zijn excuses aanbieden voor het per ongeluk vergiftigen van oppositieleider Aleksej Navalny. 

“Natuurlijk mag het eigenlijk niet, novitsjok in iemands thee stoppen, maar tijdens de hectiek kan het natuurlijk gebeuren dat iemand die regels af en toe vergeet”, legt Poetin uit. “Ik weet dat ik als president het goede voorbeeld moet geven, en daarom heb ik bij wijze van boetedoening 390 euro gedoneerd aan het Rode Kruis. Ik hoop dat de wereld zo kan zien dat ik mijn best heb gedaan om geen oppositieleiders te vergiftigen. Wat mij betreft is de kous hiermee af.”

Ondanks de geste van de president blijft er veel kritiek op zijn handelen. “Er zijn dingen fout gegaan die dag, dat is duidelijk. En ik snap dat dat verwarrend is voor mensen die heel netjes proberen om niet anderen te vergiftigen. Nu is het natuurlijk al een regel die moeilijk te handhaven is, maar het mag gewoon niet. Dus uit solidariteit betaal ik de boete die ik anderen ook op zou leggen als ze een oppositieleider zouden vergiftigen.”

De ‘vrijwillige boete’ van Poetin valt niet bij iedereen in goede aarde. “Er wordt hier met twee maten gemeten. Als wij ons niet aan de regels houden komen we echt niet weg met een donatie. Als wij de wet overtreden noemt Poetin ons ‘een stelletje aso’s’, en dat is nog niet eens het ergste”, zegt een politieke gevangene ergens diep in Siberië.

Ook na zijn excuses zijn er mensen die roepen om Poetins aftreden. Deze mensen heeft hij inmiddels stuk voor stuk vergoed met een lekker gratis kopje thee. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven is veranderd – volledig ten goede! Bekijk wat ik doe ..
http://www.netprofit10.com

Reageer
gravatar

Google betaalt mensen om commentaarboxen te spammen zelfs! Hoe makkelijk is dát om vet geld te verdienen!
Ik voel een artikel aankomen!

gravatar

Corrie vanwege de lengte van dit artikel en jouw gevoelige ogen heb jij natuurlijk alleen de titel gelezen. Daarin staan drie namen: Poetin, Rode Kruis en Navalny. Van wie verwacht jij respect? Of bedoel jij respect voor jouw ongeloofwaardige betrouwbaarheid?

gravatar

Respect voor alle drie. Respect voor Poetin omdat hij spijt heeft. Respect voor Navalny omdat hij voor vrije meningsuiting is. Respect voor het Rode Kruis omdat het opkomt voor de Nederlandse kinderen die opgesloten zijn in het Griekse kamp Moria.

#SOSMoria
#500kinderen

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.