Shutterstock / Sporza / Monkey Business Images

Herbert Dijkstra kijkt Tour op de Belg

Ook wielercommentator Herbert Dijkstra keek dit weekend met veel interesse naar de eerste twee etappes van de Tour de France. Dijkstra, die vanwege rugklachten niet kon afreizen naar Frankrijk, laat telefonisch weten dat hij een ‘heerlijk weekend’ gehad heeft.

“Wielrennen kijken doe ik altijd op de Belg”, zegt Dijkstra. “Veel leuker. Volgens mij hebben we hier in huis nooit anders gedaan. Het is me echt met de paplepel ingegoten. Vlaams biertje erbij, en dan gewoon lekker koers kijken.”

“Die commentatoren van Sporza hebben gewoon heel veel verstand van zaken. Ze weten wanneer ze even stil moeten zijn, bijvoorbeeld als er een kasteel in beeld komt. Ze hebben mooie anekdotes, maar ook weer niet té veel. Precies goed eigenlijk. Nee, zeg je de Tour, dan zeg je voor mij echt Michel Wuyts en José De Cauwer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *