Shutterstock / Sergii Rudiuk

5 insider tips voor jouw Tourpool

Sommige mensen zijn uren kwijt aan het samenstellen van een goed stel wielrenners voor hun Tourpool. Dat moeten zij weten, maar het kán een stuk sneller. Bijvoorbeeld als je onze geheime adviezen leest.

1. Kies de wielrenner die de Tour wint
In veel pooltjes krijg je een flinke bak punten als je de wielrenner in je team hebt opgenomen die aan het eind van de rit met het geel om zijn schouders in Parijs staat. Kies dus voor deze wielrenner.

2. Kies de beste sprinter
Elke Tour de France heeft wel een paar sprintetappes. Hier zijn vaak veel punten te verdienen, zéker als je de sprinter in je ploeg hebt die vaak van zulke etappes wint. Denk dus ook eens aan zo’n wielrenner.

3. Kies wielrenners die de Tour uitrijden
Je kent het wel: heb je een leuke puntenpakker geselecteerd, valt-ie op de tweede dag van z’n fiets en verlaat hij de Tour. In de etappes daarna loop je achter de feiten aan, want dan pakt deze man géén punten meer. Pin ons er niet op vast, maar volgens ons algoritme ben je beter uit als je kiest voor wielrenners die ook daadwerkelijk de Tour uitrijden. Dan hebben ze 21 etappes de kans om voor jouw team in de punten te rijden.

4. Kies een goede ‘dark horse’
Dit is waar jij je kunt onderscheiden. Want het idee om een wielrenner te selecteren die de Tour wint, zullen jouw maten misschien ook wel hebben. Je verslaat hen alsnog door één (of liefst meer) wielrenners te selecteren waar anderen niet aan hebben gedacht, maar die tóch veel punten pakken. Een verrassing dus. Vaak zijn die ook goedkoper om te selecteren, dus je zou ook twee verrassingen kunnen opnemen ten faveure van een wat duurdere wielrenner die uitvalt, of teleurstellend presteert.

5. Zorg voor een geldig team
Wat veel deelnemers aan een Tourpool niet weten, is dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom hun selectie niet voldoet aan de spelregels. Bijvoorbeeld omdat ze maar 20 punten mogen verdelen over 10 wielrenners, en ze een team hebben samengesteld dat ruim over de 30 punten heengaat. Zo’n team zal niet in aanmerking komen voor punten, omdat de geautomatiseerde spelleiding het team als ongeldig beschouwt. Bespaar jezelf deze teleurstelling, en zorg dat je een team opstelt binnen de kaders van de geldende regels.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gevaarlijke sport dat wielrennen. Ik stel voor om alleen driewielers en fietsen met zijwieltjes mee te laten doen. Dan blijven ze op hun fiets zitten bij een botsing.

Reageer