Dutchmen Photography / Shutterstock

Koningen: ‘Oneerlijk om ons als groep de schuld te geven omdat één koning zich niet aan de regels houdt’

Koningen maken zich boos over de reacties op een foto van koning Willem-Alexander. Op de foto is te zien hoe hij samen met koningin Máxima poseert met de uitbater van een Grieks restaurant. Daarbij houdt de Nederlandse koning geen 1,5 meter afstand – maar dat is nog geen reden om alle koningen over één kam te scheren, betogen verschillende Europese vorsten.

Koning Filip uit België is woedend: “Ik word nu in mijn eigen land met de nek aangekeken omdat één pannenkoek uit Holland weer om de nek van een Griek gaat hangen.” Collega-koning Felipe VI uit Spanje sluit zich daar volmondig bij aan. “Eerst ga ik jaren gebukt onder het belabberde imago van m’n vader en nu zit ik weer in een medianachtmerrie omdat Wim-Lex zo graag een gratis shotje raki bij de rekening wil dat ‘ie per se maten met zo’n eigenaar moet worden.”

Karel XVI Gustaaf uit Zweden vindt het een ‘ongelukkige’ foto, maar kan zich er naar eigen zeggen niet al te druk om maken. “Ik geloof wel in groepsimmuniteit. Een beetje je gezond verstand gebruiken. Maar ja, ik zou überhaupt nooit met het hele gezin in zo’n restaurant gaan zitten buffelen. Dat doe je gewoon in je eigen paleis, of desnoods je jacht, als het moet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Spanje is het aantal corona infecties ondanks het rookverbod weer drastisch toegenomen in de prostitutie die in 1995 werd gelegaliseerd en een miljardenindustrie werd: de subsidies aan het land moeten weer verhoogd.

gravatar

Ons-kent-ons op commercieel vlak heet corruptie.

In Zierikzee was er weer eens een brief in de bus gekomen, dat alle bomen aan de Oude Haven weg moeten vanwege restauratie aan de havenkade. Een jaar eerder werd een boom weggehaald bij het nieuwe Mondragon. Luxe hotelsuites. Nog maar een paar maanden geleden kwamen ze al aan met camera’s en stond daar de Rotary Club Middelburg te dirigeren en rond zich heen te wijzen. De havenmeester was heel beleefd, maar hij had het in de krant moeten lezen. Wereldregio. Aan uitnodigingen aan de gemeente werd geen gehoor gegeven. Mondragon heeft net weer een trapje naar hun terras gemaakt aan de waterkant. Iedere keer een stukje van de publieke ruimte oppeuzelen, waar het enige mogelijke gesprek verder gaat. ‘Wat moet hier nu weer mee gebeuren?’ Roddel op hoger niveau. Achterdeurtje.
Inrichting van het hele Havenpark en Museumhaven Zeeland kwam tot stand met EU-subsidie, en als monument. Het is al heel vaak anders geweest in de geschiedenis. Maar er is nog niet 1 boom geweest die geen politiek item werd. Ze beginnen gelijk te dirigeren, zo zijn ze gemaakt. Iedere keer hetzelfde praatje, er zit niet meer in. Maar dat het direct politiek wordt???
Al eerder werd het plan van een drijvend terras, met Spaanse trap afgezegd, maar dat was ook ineens terug met verwijzing naar de geschiedenis, ‘hoe het eens was’, met een laag hekje waar nu een stenen boog is met zitbankjes. (De haven liep ooit drie keer zo ver door tot langs de Beuze.)
Er is al een drijvend terras bij Grand Café De Werf aan de Vissersdijk even verderop. Met een ticket van de Rotary Club.
Laat ze maar ergens anders drijven. Bij de Zeelandbrug is er nog plek. Maar liever nog op de Noordzee.
In Amsterdam zijn alle kaden vernieuwd en er is niet 1 boom weggehaald. Maar ze denken altijd dat ze achterlopen en willen alles nog beter doen en dus fout.

Verantwoordelijk wethouder Jacqueline van Burg van LSD, Leefbaar Schouwen-Duiveland. Portefeuille Leefomgeving.

Van Indymedia

Reageer
gravatar

Corona

There is a crack in everything, that’s how the light gets in.

Leonard Cohen

En de massa die het vult met cement. Ze kijken goed uit. Ze zien de scheurtjes al.

Zo hebben ze een hoop geld uitgegeven om een nieuwe gevel aan Albert Heijn Bruinisse te bouwen.
Wel vijf extra ingangen, onder andere voor het magazijn, zijn dichtgemetseld zodat niemand daar buiten kan gaan staan, ook geen personeel meer dat even pauze neemt. Hard werken. De brandveiligheid is nu niet veel soeps. Er stonden bankjes met planten aan de straatkant. Er waren door het personeel nieuwe planten ingeplant 1 dag voor de verbouwing begon. Ondernemers. Kennelijk wist niemand van de echte plannen. Even later stond de Havik PM gewichtig te gebaren, zijn werk is te ‘genieten’. De ingang werd helemaal naar de andere kant verplaatst bij de ingang van een schooltje. Parkeerterrein uitgebreid, hoewel de meeste klanten op de fiets uit het dorp komen. Want iedereen met een auto gaat naar het nieuwe gecombineerde Jumbo-Aldi een paar kilometer verder. Direct met de verbouwing kwam corona.
Daarna werd de hele zuidmuur zwart geverfd in de stijl van de overburen restaurant Storm.
Nog een zwart-witfoto van een zeilscheepje.
Waarom? Misschien dit. Hierachter loopt een steegje naar een café, of soos, De Pul, waar jongelui met hun flesje bier wel eens vandaan liepen om hier even te zitten en onderweg hun flesje kapot te gooien en dan de planten er een beetje uit te trekken of wat te roken. Het personeel ruimde dat af en toe op na het weekend. Buren als je daar even zit geven jou natuurlijk de schuld van de filters op straat of de paar blikjes die iemand achterlaat. Die zullen ook wel meepraten bij dit soort plannen. Uitbreiding van hun privébelang. Kun je je voorstellen dat jongeren zich opgefokt voelen? Zo (stoer) zijn ze opgevoed.
De voorman van het werk zei tegen dat ene vrouwtje dat daar buiten wel eens met misprijzende blik wat met stoffer en blik opruimde: “We doen dat allemaal voor jou, Francien”, vlak voor hij hier bij Bijkerk (de aannemer van de bouw) weg was, kennelijk zijn laatste klus.
Ze hebben nog wel het oude schooltje, een bibliotheek gesloopt. Parkeerterrein. Want ze willen allemaal zo graag een gezondheidscentrum, ze voelden de bui al hangen. Ze zijn allemaal half ziek. Vind je het vreemd?
Als ze het over hun gezondheid hebben is dat wel op een gezellige manier alsof ze bij een restaurant moeten kiezen wat ze willen eten. Ze bekijken hun ziekten op het menu.
Sinds ik pas, sinds enkele jaren 1 keer op de fiets door dat gat in de heg ben overgestoken bij de provinciale weg om een landweggetje in te rijden en geen 3 kilometer om, hebben ze er een hek voor gezet. Alles kun je op deze manier verklaren. Sociale controle.

gravatar

Waarom zijn Nederlanders zo racistisch?
Om dezelfde reden dat ze het niet zijn.
Geen eigenwaarde. Landverraders.

Indy komt van independent, onafhankelijk d.w.z. niet afhankelijk van commerciële belangen.

Zelfs als ik een petitie doorstuur komt die op spam te staan. Zo erg is de controle al op internet.
Zelfs daar moest voor vrijheid tegen de pulp gevochten worden.

Dit is de gevaarlijkste vorm van commercialisering. De media.

Maar ook hier hebben ze zichzelf laten gaan.
Hier draait het een beetje te veel om racisme. Naar mijn smaak.
Bij mij was het dagelijkse koek. Kinderzielen, die denken dat Amsterdam Nederland is.
Het is zoals ik eens zei: als je het voortdurend over glamour (begoocheling) hebt bestaat het gevaar dat je het er juist van krijgt.
Het wordt een persoonlijke aantijging. Suggestiviteit.

Het zijn allemaal de ergste fanatici die hun eigen glazen ingooien.
Je bent hiermee al fascist.
Daarom ben ik ervoor.
Amsterdam wordt er honderd procent door bepaald.

Alles nu op het niveau van wedijver onder pubers over een meisje, geïntensifieerd door de concurrent, de ingevoerde negers.

Het grootste deel van Indymedia is al over de kop door eigenwaan.
Het zijn debielen. Nu op universitair niveau.

gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven is veranderd – volledig ten goede! Bekijk wat ik doe ..
http://www.netprofit10.com

Reageer
gravatar

O ja? Ik bak elke vrijdagmiddag als ze terugkomen van de laatste schooldag van de week voor mijn dochters pannenkoeken in twee pannen.
Om ze voor alle drie de lieverds tegelijk te bakken, heb ik drie pannen nodig. Maar dat kan ik niet betalen van mijn bescheiden inkomen.