Rinafoto / Shutterstock

Lotte (7) legt een paardenhoofd onder haar kussen omdat ze hoopt op een cadeautje van de paardenhoofdenfee

Het zijn spannende tijden voor de 7-jarige Lotte. Ze heeft vandaag een paard gezien en mag daarom rekenen op hoog bezoek.

“Elke keer als er een paardenhoofd los komt te zitten trek ik die los en leg ik hem ‘s avonds onder mijn kussen. Dan komt ‘s nachts de paardenhoofdenfee langs die het hoofd meeneemt, het bloed uit het beddengoed wast en een cadeautje achterlaat”, vertelt Lotte. “Ik heb een keer snoepjes gekregen, ik heb een keer een mes gekregen, ik heb een keer twee euro gekregen, ik heb een keer een nieuwe bloes gekregen en ik heb een keer mogen rijden in een auto met een zwaailicht die wiew-wiew-wiew deed.”

Lotte maakte vorig jaar mei voor het eerst kennis met het mythische wezen nadat ze een ongelukje had op de manege. Sindsdien krijgt ze steeds vaker bezoekjes van paardenhoofdenfee, die volgens Lotte een blauw jurkje heeft en een glitterstokje en kennelijk door een gesloten raam de slaapkamer binnen komt vliegen. “Dat komt volgens oma omdat ik steeds ouder word. Sam (Lottes 5-jarige broertje, red.) heeft nog nooit een paardenhoofd gehad. Dit is mijn achtste hoofd. Volgens mama houdt het waarschijnlijk wel op als ik naar de middelbare school ga maar ik hoop dat ik mijn héééle leven paardenhoofden los kan trekken voor de paardenhoofdenfee.”

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel werd gesproken van paardenkoppen. Paarden zijn edele dieren en hebben derhalve geen koppen maar hoofden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zit een mooie scene in mijn film ‘Die Blechtrommel’ waar een paardenkop in het water is gegooid en palingen zich erin hebben vastgebeten.

Wel een beetje walgelijk eigenlijk.

Reageer