Shutterstock / Elisabeth Aardema

Stevige maatregelen: ‘advies’ om thuis te blijven voortaan ‘dringend advies’

Het kabinet heeft op de persconferentie gisteravond een stevig pakket nieuwe maatregelen gepresenteerd om de opleving van het aantal coronagevallen de kop in te drukken. In plaats van een ‘advies’ om bij besmetting thuis te blijven, krijgen mensen die positief getest zijn een ‘dringend advies’ om thuis te blijven.

“We moeten dit echt met zijn allen doen”, legde Rutte de maatregel uit. “Iedereen moet dit dan ook als laatste waarschuwing beschouwen. Als het aantal gevallen zo blijft groeien als het nu groeit moeten we ernstig na gaan denken over een ‘nadrukkelijk advies’. Dat willen we allemaal niet, dus vandaar het dringende advies: houd je nou gewoon aan die regels.”

Ook de gemeente Amsterdam heeft gisteravond verzwaarde maatregelen aangekondigd. Burgemeester Femke Halsema heeft het ‘beroep’ op de horeca de afstandsregels te handhaven uitgebreid tot een ‘klemmend beroep’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Permanente code oranje of rood voor gespuis landen als Marokko zal ook helpen om een prettige beschaving hier op te bouwen. Bij vergrijp NL paspoort inleveren en retour afzender.

Reageer