Shutterstock/Door Uino

Horrorvakantie: ‘Toen we aankwamen was er een pandemie gaande’

Het moest een romantische reis naar Malaga worden. Alles was geregeld: auto, goed hotel en avontuurlijke excursies. Maar op Schiphol slaat het noodlot toe voor Geert (32) en Mascha (29): er blijkt een pandemie gaande te zijn.

‘We hadden aan alles gedacht, maar niemand houdt rekening met zo’n gek virus,’ zegt Mascha. Overal dragen mensen mondkapjes en mensen lijken opzettelijk afstand te willen houden. Het stel raakt ongerust. Ze klagen bij de balie van hun reisbureau, maar het personeel doet alsof ze er niets mee te maken hebben. “De vlucht met een een vluchtig aangeschaft mondkapje is een hel,” zegt Geert. Hij wordt steeds gevraagd of hij zijn handen wil wassen. “Op de website stond daar helemaal niets over.”

Geert en Masha zien alleen elkaar en de mensen van het entertainmentteam tijdens die weken. “We zijn verschrikkelijk vermaakt in die tijd.”

Aangekomen in Spanje krijgen ze te horen dat ze direct in quarantaine moeten. Iets met code oranje. Hotel Miramar weigert de maatregelen te versoepelen. Twee weken lang zitten Geert en Mascha opgesloten in een luxe hotelkamer. Ze krijgen drie keer per dag roomservice. Het is keihard afzien in de kamer met airconditioning. Geert en Masha zien alleen elkaar en de mensen van het entertainmentteam tijdens die weken. “We zijn verschrikkelijk vermaakt in die tijd.”

Geert is nog steeds woedend over de gang zaken. Hij is van plan een rechtszaak te beginnen tegen het land Spanje. “Als je me van tevoren had gezegd dat dit ging gebeuren had ik je nooit geloofd. In Nederland zou je zo’n virushotel nooit meemaken. Ik ben blij dat we snel weer naar huis gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Duhuh, waarom gaan Geert en Mascha dan ook op vakantie naar het buitenland? Dat doe je toch niet!

Ga toch lekker op vakantie in Nederland. Bij ons hebben we geen pandemie.

#voucherslachtoffer

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

Citaat: “Bij ons hebben we geen pandemie.”
Corrie v.H. betrouwbaar? Welnee!

Waar blijven overigens haar verslagen van de elektriekstoring en van het oproer van Haags gespuis, die ik de lezers heb beloofd?
Corrie v.H. betrouwbaar? Welnee!