Studio Speld

Oranje voortaan met 10 verdedigers en Depay

Na de transfer van Nathan Aké naar Manchester City en de verkiezing van Stefan de Vrij tot beste verdediger van Italië heeft bondscoach Ronald Koeman de knoop doorgehakt: het Nederlands elftal speelt voortaan met 10 verdedigers en Memphis Depay.

“Ik kan niet meer om de luxe heen die we achterin hebben”, zegt Koeman. “In het centrum staan De Ligt, De Vrij, Van Dijk en Aké, met Frenkie de Jong daar direct voor. Op rechtsback hoef ik niet meer te kiezen tussen Dumfries en Tete en op linksback kan ik naast Blind ook Mitchel Bakker of Owen Wijndal een kans geven.”

Georginio Wijnaldum leek het kind van de rekening te worden, maar de middenvelder wordt doelverdediger. Koeman: “Met zo’n verdediging komt er toch niemand doorheen en zo ben ik eindelijk van Cillessen af.”

Het 1-9-0-1-systeem kent ook verliezers. Zo is er geen plek in de basis voor het broertje van Teun Koopmeiners. Koeman: “Je blijft achterin natuurlijk een luxeprobleem houden. Maar misschien kan hij De Ligt eruit spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *