NOS Journaal

Nieuwe maatregelen: handen wassen en afstand houden

'Het wordt even wennen, maar het is niet anders'

Nu de tweede golf van het coronavirus om zich heen begint te grijpen geeft het kabinet vanavond een persconferentie waarin nieuwe, strengere maatregelen worden afgekondigd. Waarschijnlijk zal het kabinet alle Nederlanders oproepen hun handen te wassen en anderhalve meter afstand te bewaren.

Ook de andere maatregelen zullen flink wennen zijn: volgens Haagse insiders zouden Rutte en De Jonge Nederlanders willen aansporen om zo veel mogelijk thuis te werken. Ook ingrijpende maatregelen zouden op tafel liggen, zoals als het verbieden van evenementen met meer dan 100 mensen en zelfs het uitdelen van boetes van mensen die zich niet aan de coronaregels houden. Deze strategie van zogeheten ‘social distancing’ zou de beste methode zijn om verspreiding van het virus in te dammen.

In het ergste geval zou het kabinet zelfs overwegen om de testcapaciteit op te voeren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Och, met een VERDUBBELING van positief geteste mensen elke week …

nu 600…
zitten we volgende maand op…
5000… geloof ik.

Is dat goed of slocht?
Iemand?

Misschien overdreven.
Jongeren, wel voorzichtig doen hè.
Er gaan nog een hoop oudjes dood door jullie.

Reageer