Polydeuces / Shutterstock

‘Ik weet eigenlijk alleen nog dat ik me fucking goed voelde’ – Mensen delen hun mooiste herinneringen aan De School

Nu de Amsterdamse club De School jammer genoeg haar deuren definitief sluit, vroegen we enkele mensen naar hun mooiste herinneringen aan deze fijne plek.

Eline Veen: “Woow, De School dicht zeg je? Wat heftig. Ja, ik ben daar zelf niet geweest, maar ik ken wel veel mensen die er zijn geweest. Ik wilde er wel echt heel graag nog heen gaan. Hoort toch wel echt bij Amsterdam vind ik. Echt kut. Ik heb zelf niet zoveel met echt van die keiharde techno, maar je wil hem toch een keertje aantikken. Het eten schijnt wel goed te zijn daar.”

DJ RÜØRD: “De School was een fucking racistische plek: ik werd er niet geboekt. Opgeruimd staat netjes.”

Billy van Dijk: “Ik heb niet echt ‘herinneringen’-herinneringen aan De School, maar meer een soort sterke gevoelens. Nat, warm. En koud. Kleur. Donker. Of wacht: ik heb er een keer een uur over gedaan om mijn sleutel in mijn fiets te steken. Het was donderdag, volgens mij. Of zondag. Broodje bapao, niet aangeraakt.”

Zacharias Larens: “Ik ging er altijd heen voor de uitstekende selectie frisdrank: ze hadden er echt heerlijke gekoelde dranken, van Sinas tot Cola aan toe.”

Hunter Bospeen: “De School, ja vet. Ik heb daar een keer 36 mannen elkaar zien rimmen in een hele lange ketting. Aan het plafond hing een persoon in een levensgroot spinnenweb die af en toe mensen omhoog takelde. Mensen doen altijd alsof je daar heel moeilijk binnenkomt, maar als je vloeiend Duits spreekt is dat geen probleem. In de wc zei iemand tegen mij dat ze je pis opvangen en daar op woensdagavond punch van maken. Was wel het hoogtepunt van mijn vakantie.”

Pjotter Fopjens: “Haha, ik zag daar een keer Peter Pannekoek echt fucking slecht gaan. Echt jammer dat je geen foto’s kan maken op zo’n moment. Al was het daar toch te donker voor.”

Esther Barrelips: “Ik weet nog toen ik daar fucking hard vijf uur in de rij heb gestaan voor een weekender met ADE. Die rij stond tot aan het Mercatorplein, zo vet was dat. Helaas nét niet binnengekomen. Rest in power, De School. Ga je oprecht missen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *