Sergio Rojo / Shutterstock

Trouwe fans INEOS woedend om naamsverandering

‘Is er dan niets meer heilig?’

Trouwe fans van de wielerploeg INEOS hebben woedend gereageerd op de naamswijziging die de ploeg woensdag bekendmaakte. INEOS zal tijdens de Tour de France rijden onder de naam INEOS Grenadiers.

“Het is wel weer duidelijk dat de commercie de boel overneemt”, zegt George Carroll, fan van het eerste uur. “INEOS, dat ademde het pure wielrennen. En dan moeten we nu ineens fan zijn van INEOS Grenadiers?” Hij zegt de naam nog een keer hardop. “INEOS Grenadiers. Zeg nou eerlijk, dat klinkt toch helemaal nergens naar?”

Ook John Wakefield is al sinds een jaar en één dag met de ploeg vergroeid. Hij is boos. “Wat was er mis met gewoon de naam van een groot chemieconcern? Waarom moet zoiets veranderen? Ik snap het echt niet. Het wielrennen gaat naar de klote op deze manier. Is er dan niets meer heilig?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *