NOS

Verscheurd CDA valt uiteen in ‘ARP’, ‘KVP’ en ‘CHU’

De extreem spannende lijsttrekkersverkiezing binnen het CDA laat een verscheurde partij achter. Enkele uren nadat de uitslag bekend werd, viel de partij uiteen in drie stromingen: ARP, KVP en CHU.

Hugo de Jonge, de man die met 50,7% van de stemmen nog tot lijsttrekker werd gekozen, wordt leider van de Anti-Revolutionaire Partij. “Ik ben een man van traditionele politiek. Ik heb niets met politici die de gevestigde orde aanvallen en de overheid als vijand zien. Die revolutie heb ik binnen het CDA kunnen afwenden en dat hoop ik ook voor Nederland te doen.”

Revolutie hoeft van de Katholieke Volkspartij van Mona Keijzer niet verwacht te worden, maar de staatssecretaris is vast van plan met haar partij in het centrum van de macht te belanden. “Zo heb ik altijd politiek bedreven: weinig echte ideeën, maar op de een of andere manier er altijd bij zitten als de baantjes wordt verdeeld.”

De Christelijk-Historische Unie krijgt als leider Pieter Omtzigt. “Waarom we voor die naam hebben gekozen? Dat ga ik tot op de bodem uitzoeken. De onderste steen moet boven, want dit valt niet uit te leggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met Pieter Omtzigt had ik nog hoop op barmhartigheid wat betreft de Nederlandse kinderen in het Moria vluchtelingenkamp in Griekenland.

Nu Hugo de Jonge lijsttrekker is het voor de vluchtelingenkinderen die nu in de hel zijn: laat varen al uw hoop.🙍‍♂️💇

#500kinderen
#SOSMoria

Corrie.

Reageer