Studio Speld / Shutterstock

Hoekstra poseert op cover Quote met sporttas vol geld om aandacht te vragen voor money positivity

Elke bankrekening mag er zijn. Om dat te laten zien staat Wopke Hoekstra met een sporttas vol geld op de nieuwste cover van Quote. Met de hashtag #lekkermoneypositief roept Hoekstra mensen op om met hun geld op de foto te gaan. Dit moet anderen doen inzien dat ook hun portemonnee gevierd mag worden.

“Ik wilde het eerst niet, maar het onderwerp was te belangrijk dus ik moest wel”, legt Hoekstra uit. “Ik wil dat iedereen trots is op wat ie heeft. En dat laat zien. Als je naar je bankrekening kijkt, dan moet je kunnen denken ‘Zo, daar staat wat’. Helaas hoor je nog steeds veel verhalen van mensen die daar onzeker over zijn en daarom niet willen laten zien hoeveel geld ze in huis hebben. Ze stoppen het weg uit angst dat andere mensen er over oordelen. Ik zeg juist altijd: if you have it, flaunt it.”

De reacties zijn overwegend lovend. Volgens Jort Kelder was hier bijvoorbeeld grote behoefte aan. “Hoekstra laat hiermee zien dat al het geld er mag zijn; dik, dun, zwart, wit, nieuw, en ook oud geld dat al enigszins uitgelubberd is. Tegen alle onzekere mensen zeg ik: show me the money!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *