Bron Nieuwsuur

Lijsttrekkers CDA lijnrecht naast elkaar bij debat

Kandidaten houden alle spanen heel van elkaar

Het knetterde van vredelievendheid bij het lijsttrekkersdebat van het CDA gisteravond. Mona Keijzer, Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge hielden alle spanen heel van elkaar.

Vanaf het begin werd duidelijk dat de kandidaten lijnrecht naast elkaar stonden. De complimenten vlogen over en weer. Keijzer ging er echt snoeilief in door te stellen dat Omtzigt zijn werk buitengewoon goed had gedaan. De knuppel werd toen netjes in de kast opgeborgen. “Hier blijft mijn klomp heel van,” antwoordde Omtzigt.

Daar bleef het niet bij, de kandidaten bleven elkaar het leven mooi maken. Voortdurend werden de regels op hun laars genoteerd. Na een tweede compliment van De Jonge bleef Omtzigt dan ook volledig gerestaureerd achter.

Voor de kijker was het na anderhalf uur wel duidelijk: deze mensen praten in dezelfde taal en er is een muur van begrip voor elkaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *