Ivan Garcia / Shutterstock

Auto Max Verstappen wél door de knieën

In tegenstelling tot Max Verstappen ging zijn auto gisteren wél door de knieën. De Red Bull betuigde in ronde 11 van de Oostenrijkse Grand Prix zijn steun aan de Black Lives Matters-beweging door protesterend stil te vallen. Miljoenen kijkers waren thuis getuige van het krachtige statement.

Via de boordradio nam de bolide direct de volle verantwoordelijkheid voor de uitvalbeurt van Verstappen: “Jammer voor Max, maar wij Formule 1-auto’s hebben een voorbeeldfunctie en iedereen vult dat op zijn manier in. Mijn collega-auto’s van Mercedes rijden bijvoorbeeld in een zwarte kleurstelling, ik kies ervoor om door mijn knieën te gaan. Volgende week wéér trouwens, dan weet Max dat alvast.”

De kritiek dat sport en politiek gescheiden zouden moeten blijven, gaat bij de auto de ene vleugel in en de andere vleugel weer uit: “Klopt, ik heb m’n DRS openstaan, wat zei je?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *