Shutterstock: Evan El-Amin

‘Hebben wij ook een grondwet?’ vraagt Trump geïnteresseerd na berichten uit Rusland

Het nieuws dat Vladimir Poetin door een grondwetswijziging tot 2036 president van Rusland kan blijven heeft de interesse gewekt van Donald Trump. De Amerikaanse president heeft zijn adviseurs gevraagd of de Verenigde Staten ook een grondwet hebben.

“Kennen wij iemand hier met een grondwet? Dat lijkt me wel wat”, zegt Trump. Hij rekent uit tot welk jaar zijn presidentschap zou moeten aanhouden om levenslang president te zijn. “2036 lijkt mij ook wel wat.”

“Grondwet, grondwet”, herhaalt hij hardop. “Grappig woord. Wij zouden er ook eentje moeten hebben. Dat heeft Obama weer gigantisch laten liggen.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De essentie van Ruslands ‘grondwet’ of ‘mensenrechten’ is dat het allemaal ‘demokratisch’ kneedbaar is op bestelling van Putin, of welke despoot dan ook.

Stemmingen met 102% unanieme goedkeuring zeg maar.

Zóveel landen, zoals China, Noord-Korea, Turkije, Suriname, Venezuela, en noem er nog maar een paar, kunnen het toch niet mis hebben!

Reageer
gravatar

Wij hebben er wel een, maar die heeft geen juridische waarde, dus je hebt er geen reet aan. Is dat misschien een idee?

Groetjes aan Melania

Reageer
gravatar

Een referendum staat in Nederland nog hoger in de pikorde. En daar veegt het kabinet traditie getrouw al zijn reet mee af…