De veelbesproken racismewet is vandaag ingegaan. Maar liefst zeven miljoen Nederlanders hebben nog niet in het racismeregister aangegeven of zij racist zijn, waardoor ze nu automatisch tegen racisme zijn.
De wet is bedoeld om ook twijfelaars of mensen die niet zo goed weten hoe ze precies in het racismedebat staan zich uit te laten spreken tegen racisme. Zodoende is de meerderheid van Nederland nu tegen discriminatie op basis van etniciteit.
Derk Gonders (53) is het niet eens met de nieuwe wetgeving: “Er bestaat zoiets als recht op zelfbeschikking, ik moet gewoon een racist kunnen zijn zonder dat ik dat expliciet moet aangeven. Alleen omdat Pia Dijkstra zelf geen racist is, wil ze ons dit ook allemaal opleggen. Dit land is ziek.”
Volgens Dijkstra moeten mensen niet klagen dat ze nu ineens ongewild tegen racisme zijn. Dijkstra: “Iedereen heeft genoeg tijd gehad om zijn keuze te maken. Ook mensen die openlijk racist willen zijn wisten dat deze wet eraan zat te komen. Uiteindelijk blijkt dat veel racisten gewoonweg geen moeite willen doen om zich te laten registreren als racist. Maar dan moeten ze ook de consequenties aanvaarden.”
Twitteraar @EdRaket63 vindt het totale onzin om zich aan te geven als racist. “Iedereen die ook maar een paar tweets van mij leest weet dat.”
Mensen die zich registreren als niet-donor’mag niet van mu geloov’) zijn toch wel automatisch niet-ontvanger?
Zolang iedereen denkt dat die zelf de grootste rascist is, valt het verder allemaal wel mee.
Gelukkig blijkt nu dat er in Nederland amper sprake is van racisme.
Is er ook een register voor publieksgeile aandachtstrekkers? Ik wil me graag aanmelden.
Misschien is het een leuke aandachtstrekker voor Akwasi om een sinterklaasliedje te herschrijven en er een videofilmpje bij maakt waar hij vrijwilligers, die als zwarte Piet verkleed zijn, voor de kop schopt. 🦵🏿🦵🏿
Die gasten bij de demonstratie op de Dam zullen verheugd zijn.
Corrie.
Dus Corrie, dan zie je op het filmpje een zwarte piet die een zwarte piet voor zijn kop schopt.
Maar als je dat zelf niet doet kan je familie het na je dood toch nog beslissen?