dierenbeschermingsorganisatie Ongehoord

Schokkende beelden slachthuis tonen man met corona die nog gewoon aan het werk is

Er zijn onthullende beelden opgedoken van een Nederlands slachthuis. Op de beelden is heel duidelijk te zien hoe een werknemer met het coronavirus gewoon zijn dagelijkse taken doet. “Heel erg heftig om te zien”, zeggen mensen online.

Tussen het slaan van varkens, het vergassen, het elektrocuteren, het door de schedel schieten met een penschietpistool en het aan hun oren en staarten trekken tot ze per ongeluk doodbloeden door, zien we de man duidelijk kuchen. “De beelden zijn schokkend, maar het is belangrijk dat mensen zien hoe het er in een slachthuis aan toe gaat”, legt RIVM-activist Rebecca Bokkema uit. “We willen dat mensen weten waar hun vlees vandaan komt: van een slachthuis waar iemand werkt terwijl hij corona heeft.”

Sommige mensen zeggen dat dit nu eenmaal is zoals de natuur werkt, maar daar gelooft Bokkema niet in. “Het werk dat deze man moet doen voor iemand met corona is veel te intensief. Dat kan niet de bedoeling zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *