FaceMePLS / Flickr

Supportersgroepen moeten elkaar aanspreken op spreekkoren

'Ook een beetje eigen verantwoordelijkheid'

Het lijkt moeilijk te handhaven: het verbod op spreekkoren in voetbalstadions. De overheid vertrouwt er echter op dat supportersgroepen elkaar aanspreken als het misgaat.

“Stel dat bij Feyenoord-ADO de verleiding van het thuispubliek te groot is en er toch iets gezongen wordt. Dan verwacht ik dat de ADO-aanhang in het uitvak daarop reageert en die mensen tot de orde roept”, zegt minister Martin van Rijn (Sport).

Volgens de minister is het ‘ook een beetje eigen verantwoordelijkheid’. “We willen allemaal met elkaar genieten van een potje voetbal. Dan neem ik aan dat supporters ook volwassen genoeg zijn om in actie te komen als de fans van de tegenstander in de fout gaan.”

Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, noemt het voorstel van de minister ‘onhaalbaar’. “We zouden ‘Het moet stil zijn aan de overkant’ kunnen zingen, maar dat mag nu juist niet. Voor het overige zijn de middelen van voetbalsupporters om elkaar te corrigeren bijzonder beperkt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *