Studio Speld / Flickr: Jay

Kabinet trekt 200 miljoen uit voor 6 meter hoge middelvinger naar de zorg

Enorm beeld wordt voor Erasmus MC geplaatst

Minister Hugo de Jonge kondigt aan dat er naast een eenmalige bonus van 1000 euro per zorgmedewerker ook geld wordt vrijgemaakt voor een gigantische middelvinger voor de zorg. De zes meter hoge uit marmer vervaardigde middelvinger komt pal voor de ingang van het Erasmus MC te staan. 

Een symbolische plek voor een symbolisch beeld, legt De Jonge uit: “Het gaat ons er niet alleen om de coronacrisis te herdenken, maar ook de behandeling en beloning die zorgmedewerkers de afgelopen tien jaar hebben gekregen. Het is bovendien een aardig signaal voor de komende CAO-onderhandelingen en de discussie over toeslagen waardoor zorgmedewerkers in de clinch komen te liggen met de fiscus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is al veel volk geëmancipeerd n jullie land de afgelopen decennia: scholieren, vrouwen, Limburgers, gekleurden, LHQB-of-hoe-schrijf-je-het ook-alweer, mensen met een mening, senioren. Maar de linkerhand is nog steeds ‘verkeerd’. Is deze groep dan de laatste der Marokkanen?