Milieubewust: Tonko zet ‘s nachts de douche op 15 graden

De 32-jarige Tonko is erg begaan met het milieu. Om niet te veel energie te verspillen zet hij daarom ‘s nachts de douche op 15 graden. “Zonde om ‘m heel warm te zetten als er niemand onder staat.”

Een kleine moeite, vindt Tonko. “Natuurlijk vind ik het ook niet lekker om ‘s ochtends onder een koude douche te stappen, maar ik zet hem gewoon tien minuten voordat ik eronder stap op 37 graden. Dan heb je toch een warme douche zonder dat dat ding de hele nacht staat te stomen terwijl je zelf in bed ligt. Dat vind ik echt een verspilling van energie.”

Het Zekergroen Energiecollectief van Consumentenbond en Natuur & Milieu levert 100 procent Nederlandse groene stroom. Samen overstappen naar een leverancier van het Zekergroen Energiecollectief maakt verschil. Schrijf je nu vrijblijvend in en ontvang een maatwerk aanbod. Zeg jij ja, dan regelen Consumentenbond en Natuur & Milieu jouw overstap.