Andrey_Popov / Shutterstock

In de frontlinie: ambtenaren UWV vertellen hun saaie verhaal

In onze nieuwe serie van ‘in de frontlinie’ vertellen ambtenaren van het UWV hun saaie verhaal. Nu de druk op de IC’s is verminderd en de economische klap steeds zichtbaarder wordt, zijn dit de helden van dit moment.

“Ja, ik ben heel druk”, zegt Floris Steen. Hij is al 23 jaar uitkeringsambtenaar en heeft nog nooit zoiets meegemaakt. “Heel veel aanvragen natuurlijk nu. Door de corona he.”

Ook Sandra Plessen, Teammanager Uitkeren, voelt dat het een bijzondere tijd is. “Het is zeker bijzonder ja, omdat er zoveel aanvragen zijn nu. Ik zit soms gewoon heel snel te typen om het werk te kunnen bijbenen. Gisteren heb ik meer dan dertig mailtjes verstuurd.”

Volgens Hans Geuvelsen, ook Teammanager Uitkeren, ligt de drukte in de komende periode vooral aan hoe de maatschappij en de politiek zich gedraagt. “Ik heb de afgelopen vijf dagen achter elkaar gewerkt. Net als altijd, maar het was echt veel drukker. Misschien ook nog wel leuk om te vertellen: iedereen moet nu zijn eigen koffiemok van thuis naar kantoor meenemen. Om corona te bestrijden, zeg maar. Rare tijden…”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry. Iets te snel.
Van mij hoeven ze die lapzwansen helemaal niets uit te keren. Werken voor je geld, zo heb ik het altijd geleerd. Voor niks gaat de zon op. En als je zonder werk zit, dan ga je maar kranten lopen. Maar je gaat niet een formuliertje invullen en je handje ophouden.

Reageer