Studio Speld / Shutterstock

TVTAS-eilanden worden hernoemd: ‘Tv-kijken niet meer van deze tijd’

‘Gaan verder als NTFLX-eilanden’

Alle TVTAS-eilanden krijgen een nieuwe naam. Daar heeft de meerderheid van de Tweede Kamer vandaag voor gestemd. Volgens de meerderheid is het kijken van televisie niet meer van deze tijd en is daarom een aanpassing van de eilandnamen nodig.

“Televisie heeft z’n beste tijd gehad”, vertelt Henk Krol, de indiener van de wet. “We kijken eigenlijk alleen nog maar naar YouTube of Netflix. Ik snap dat dit vroeger nog niet zo was en daarom de eilanden deze namen hebben gekregen, maar nu is het wel de tijd om dat te herzien en de eilanden te hernoemen. We willen de discussie voor zijn.”

Om de naam van de ezelsbrug te doen veranderen zullen alle vijf de eilanden een nieuwe naam moeten krijgen. Vanaf heden heten de eilanden daarom van links naar rechts: Narcos, Texel, Flixbus, Lamborghini en X-ray.

Tegenstanders zijn bang dat als we de eilanden hernoemen de geschiedenis van het medialandschap vergeten zal worden. “Je kunt de geschiedenis niet ongedaan maken. De geschiedenis is de geschiedenis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Komt zeker weer door invloeënzers.
Die lui hebben gewoon teveel invloed.

Dat ‘Lamborghini’ doet verdacht veel denken aan ‘Mo Bicep’.
Vermoedelijk wil hij voortaan daar zijn drugs aan wal brengen.
Hoe kan hij anders een nieuwe Lamborghini kopen?

Reageer