Aija Lehtonen / Shutterstock

Besef: Nederland had gisteren bloedeloos gelijk kunnen spelen tegen Oekraïne

Het blijft gek om te bedenken dat het EK voetbal op dit moment zou plaatsvinden. Gisteren zou het Nederlands elftal met tegenvallend spel gelijk hebben kunnen spelen tegen Oekraïne. We hadden kunnen zeggen: “Wijnaldum, bijna niet gezien. Frenkie de Jong, viel erg tegen.” Of: “De enige die z’n niveau haalde was Marten de Roon. Dat zegt genoeg.”

Vervolgens hadden we kunnen klagen over wat Koeman bezielde om met twee verdedigende middenvelders te spelen tegen zo’n stugge ploeg. En waarom speelde Babel? Tuurlijk, hij is belangrijk geweest tijdens de kwalificatie, maar hij is echt niet goed genoeg meer. We hadden het duel enigszins goed kunnen praten door de goede prestaties van Oekraïne tijdens de kwalificatie te benadrukken. “Ze zijn niet voor niets groepshoofd”, had aanvoerder Virgil van Dijk kunnen zeggen.

Hopelijk zou donderdag tegen Oostenrijk Depay weer kunnen spelen. Hij zou alweer kunnen meetrainen met de groep. Als ze zouden winnen van Oostenrijk zouden ze de achtste finales wel halen, maar dat zou nog wel moeten gebeuren, natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *